2010. november 3., szerda

Családfelállítás (részlet)


Családfelállítás
Uploaded by HajduM1. - Videos of family and friends from around the world.



Néhány információ:

A családfelállítás legalább két alapvetően eltérő aspektusra választható szét.
Az állító személyére, és az ő családját megszemélyesítők csoportjára.

A családállítás célja, hogy olyan mélylélektani ismeretekhez jussunk, amelyek nem jutnak el tudatba semmi módon.
A Freudista analízis nem ér el eredményeket, mert a lélek mélységei egyáltalán nem tudatosulnak az emberben.
Továbbá egy személynek sincs tudomása az előtte élő nemzedékek lelki konfliktusairól, amelyeket megörökölhet ugyan úgy, ahogyan fizikai tulajdonságokat is megörökli felmenőitől.

A hagyományos pszichoanalízis, nem jut el a családi-lélek felderítéséig, lévén, hogy pusztán egyetlen személy a vizsgálat tárgya, a vizsgált személy környezetére a hagyományos pszichoterápiában nem fordítanak figyelmet.
A hagyományos pszichoterápia, ha akarna sem juthatna el a családi lelki környezet vizsgálatáig hiszen a páciensnek nincs információja arról, hogy 3-4 nemzedékre visszamenőleg mi történ a családjában, illetve a családtagok között milyen volt a valós lelki kapcsolat!

A morfogenetikus mező egy olyan "energia" mező, amelyben az ember és az őt megelőző nemzedékek teljes életpályája illetve annak információi tárolódnak.

A családfelállítás alkalmával segítők által történik a paciens családtagjainak megszemélyesítése.
A segítők figyelme a páciensre koncentrálódik, amely koncentráció által az általuk megszemélyesített családtagok morfogenetikus mezeje aktiválódik, amelynek eredményeképpen a megszemélyesített személyek egymáshoz való viszonya felszínre kerül.

Eddigi tapasztalatok alapján, a valós mély lelki viszonyok, egészen más képet mutatnak, mint azt a páciens tudatosan gondolta családjával kapcsolatban.
A tudatos elme tökéletesen becsapja az embert, aki így teljesen téves elképzelések alapján próbál tudatos viszonyulásokat kialakítani családtagjaival, de érthetetlen okok miatt, valamiért senki nem úgy viselkedik a másikkal, ahogyan ideális és egy családi közösségben kívánatos volna.

A családfelállítás módszere arra lett kitalálva, hogy ezeket az érthetetlen és megfejthetetlen, rossz családi viszonyrendszerek kialakulásának okait felderítsük, és a problémákra megoldást találjunk
A családi lelki-konfliktusok feloldása nélkülözhetetlen az egyén számára, hiszen a családi kollektív lélek negatívumai a páciens személyes életére is rányomja a bélyegét.
A paciensben való konfliktusok feloldódása katarktikus élmény. Aki komoly problémával jön családfelállításra, az alkalom végén, egy másik, új emberként távozik!

Bert Hellinger a családfelállítás módszertanának kidolgozója, azt mondja, hogy egy pszichoterapeuta eltölt 100 terápiás órát is azzal, amit a családfelállítás 20 perc alatt megvalósít.

Érdemes tehát gondolkodni rajta és minél hamarabb kipróbálni.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, az elérhetőségeink valamelyikén!

Kapcsolat: csaladilelek@gmail.com
lelekcsalad.blogspot.com/
hajdum.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése